Dovolj je že reči, da se pripravlja krvav, srednje pečen ali bolje zapečen in takoj vsi vemo, da gre za kulinaričnega favorita- biftek!
Ker je sezona rdečega zelja, sem ga dodal za prilogo. Rezultat je bil neverjetna fuzija okusov.
Vsekakor vredno pokušine!
Priprava:
- Najprej damo kuhati vodo, začinjeno s soljo.
- Medtem na strgalu naribamo rdeče zelje in ko voda zavre, pokuhamo v njej naribano zelje, vse dokler se le-to ne omehča.
- Nato se lotimo pečenja mesa.
- Če želimo pripraviti dobro uležano meso, moramo biftek pred pripravo marinirati vsaj 5 dni (premažemo ga z zrnato gorčico in posujemo z zrni črnega popra ali začimbami in zelišči po želji ter ga prelijemo s toliko olivnega olja, da je povsem prekrito. Pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku, kjer ga najmanj enkrat obrnemo).
- V ponvi segrejemo olivno olje, položimo biftek ter pečemo na vsaki strani 5 minut.
- Ko je meso pečeno, ga preložimo na krožnik in pokrijemo.
- Pustimo, da odleži 10 min ter postrežemo.
Pa dober tek ;)