Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
LOVE35
👉
PP recept telecji medaljoni v omaki z rizem
Kosilo Recepti

Telečji medaljoni v omaki z rižem

Čas priprave
10 min
Čas kuhanja
40 min

SESTAVINE

  • pusto telečje meso
  • čebula
  • korenje
  • paprika (po želji)
  • kokosovo maslo/palmino olje
  • malo vina
  • poper
  • sol
  • sesekljan peteršilj
  • česen (po želji)

Idejo za današnje kosilo sem dobil med pogovorom s kolegi, ki »ne morejo« več jesti mesa z žara, zato bomo tokrat pripravili zrezke iz mlade teletine v okusni omaki.

Priprava:
  1. Telečje meso narežemo na poljubno debele fileje (od tega je odvisna dolžina kuhanja), jih rahlo potolčemo s kladivcem, da so res mehki.
  2. Na rahlo jih osolimo in položimo na vročo ponev. Ko meso položimo na že ogreto ponev, dosežemo, da se pore v mesu zaprejo in tako meso ohrani sočnost.
  3. Telečji zrezki se morajo peči na visoki temperaturi le nekaj minut. Nato pa temperaturo pečenja lahko znižamo.
  4. Omako pripravimo kar med peko zrezkov, lahko v isti posodi. Popražimo sesekljano čebulo in malo paprike. Ko čebula pozlati, dodamo česen ter naribano korenje (odlično za zgostitev omake) in vse skupaj prelijemo z malo vina in vode ter dušimo dokler voda ne izpari.
  5. Na koncu dodamo še peteršilj in poper in kot prilogo postrežemo riž.

Dober tek!

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €