Idejo za današnje kosilo sem dobil med pogovorom s kolegi, ki »ne morejo« več jesti mesa z žara, zato bomo tokrat pripravili zrezke iz mlade teletine v okusni omaki.
Priprava:
- Telečje meso narežemo na poljubno debele fileje (od tega je odvisna dolžina kuhanja), jih rahlo potolčemo s kladivcem, da so res mehki.
- Na rahlo jih osolimo in položimo na vročo ponev. Ko meso položimo na že ogreto ponev, dosežemo, da se pore v mesu zaprejo in tako meso ohrani sočnost.
- Telečji zrezki se morajo peči na visoki temperaturi le nekaj minut. Nato pa temperaturo pečenja lahko znižamo.
- Omako pripravimo kar med peko zrezkov, lahko v isti posodi. Popražimo sesekljano čebulo in malo paprike. Ko čebula pozlati, dodamo česen ter naribano korenje (odlično za zgostitev omake) in vse skupaj prelijemo z malo vina in vode ter dušimo dokler voda ne izpari.
- Na koncu dodamo še peteršilj in poper in kot prilogo postrežemo riž.
Dober tek!