Poletje je idealen čas, da se na vašem jedilniku pogosteje znajdejo morske dobrote.
Za pripravo prave poletne poslastice bomo poskrbeli z današnji receptom, ki je sila preprost.
Sveži lignji, čebula in paradižnik z domačega vrta ter nabor mediteranskih začimb bo v vašo kuhinjo zvabil še sosede.
Priprava:
- Lignje najprej očistimo in jih narežemo na poljubno velike koščke.
- Na kokosovem olju popražimo nasekljano čebulo, da zlato porumeni, dodamo sesekljan česen in peteršilj.
- Ko česen zadiši, dodamo lignje.
- Te nato na vročem ognju popečemo in na koncu zalijemo z nekaj vina.
- Ko vino popari, dodamo sesekljan paradižnik in riž (eno enoto) in vodo (dve enoti), vse skupaj pa začinimo še z rožmarinom, lovorjem ter ščepcem soli in timijana.
- Med kuhanjem večkrat dobro premešamo.
- Ko voda izpari, je rižota gotova.
- Da bo obrok res popoln, bo poskrbel stročji fižol v solati.
- Vse, kar morate storiti, je, da stročji fižol skuhate in operete s hladno vodo.
- Dodajte še nekaj olivnega olja, limoninega soka ter ščepec soli in je zadeva pripravljena!
Pa dober tek!