Ti prikupni mali mafini so naravnost božanski, poleg tega pa sestojijo iz le 5 sestavin in nekaj začimb, ki jih zagotovo imaš doma na polici.
Pri posipu damo domišljiji prosto pot, saj lahko dodamo tiste najljubše sestavine.
Priprava:
- Večer prej narežemo zreli banani na kolobarje, damo v vrečko za shranjevanje živil in položimo čez noč v zamrzovalnik.
- Pečico predhodno ogrejemo na 180 °C.
- Iz zamrzovalnika vzamemo zamrznjene banane, jih ločimo in jih s paličnim mešalnikom zmešamo, dokler ne dobimo gladke, kremaste mase.
- Mandljevi moki primešamo kokosovo maslo in pecilni prašek.
- Nato z mešalnikom zmešamo, zato da se sestavine med seboj premešajo.
- Dodamo bananino maso, cela jajca in rumenjake ter dobro premešamo.
- Beljak, ki je ostal, stepemo v sneg in ga primešamo mandljevi masi.
- Na koncu dodamo še sol ter cimet in muškatni orešček (po okusu).
- Mandljevo maso razporedimo v pekač za mafine.
- Če pečemo v silikonskem pekaču, ga prej ni treba namastiti, če pa imamo navaden pekač, pa modelčke malce namastimo s kokosovim maslom.
- Na koncu dodamo še oreščke, banane, naribano temno čokolado itd. ter damo v pečico.
- Ko so mafini zlatorjavi oz. po pribl. 12-15 min, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladijo in poskusimo. :)
Dober tek!!