Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
LOVE35
👉
PP recept nadevani sampinjoni
Malica Kosilo Recepti

Nadevani šampinjoni - vegi

Čas priprave
10 min
Čas kuhanja
30 min

SESTAVINE

  • šampinjoni
  • tofu
  • čebula
  • češnjev paradižnik
  • nekaj ovsenih kosmičev
  • sir mozzarella light
  • česen
  • peteršilj
  • bazilika
  • sol
  • olje

Današnji recept je primeren prav za vsakogar tako za malico, kosilo ali pa kot prigrizek ob gledanju vaše najljubše TV oddaje.

Priprava:
  1. Šampinjone najprej dobro operemo, jim odstranimo bete (ki jih bomo kasneje uporabili), jih položimo na pekač (s klobukom obrnjenim navzgor) ter pečemo 15 minut v pečici ogreti na 200 °C.
  2. Medtem pripravimo nadev. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo tofu, česen in papriko ter na srednje visoki temperaturi pečemo 7–8 minut. Nato dodamo še na koščke narezan paradižnik češnjevec, začinimo z začimbami ter primešamo dobro žlico ovsenih kosmičev.
  3. Po 15 minutah iz pečice vzamemo šampinjone, odlijemo vodo, ki se je nabrala v klobukih in jih nadevamo.
  4. Preden nadevane šampinjone ponovno postavimo v pečico, na vrh vsakega nastrgamo še malo mozzarelle. Pečemo jih 15 minut na 200°C.
  5. Za prilogo si lahko privoščimo riž ali pa kos biofit kruha. Najboljša stvar tega recepta je, da lahko sestavine v nadevu brez problema kombinirate z zelenjavo oziroma tofu zamenjate z mesom ali jajci.

Pa dober tek!

 

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €