Današnji recept je primeren prav za vsakogar tako za malico, kosilo ali pa kot prigrizek ob gledanju vaše najljubše TV oddaje.
Priprava:
- Šampinjone najprej dobro operemo, jim odstranimo bete (ki jih bomo kasneje uporabili), jih položimo na pekač (s klobukom obrnjenim navzgor) ter pečemo 15 minut v pečici ogreti na 200 °C.
- Medtem pripravimo nadev. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo tofu, česen in papriko ter na srednje visoki temperaturi pečemo 7–8 minut. Nato dodamo še na koščke narezan paradižnik češnjevec, začinimo z začimbami ter primešamo dobro žlico ovsenih kosmičev.
- Po 15 minutah iz pečice vzamemo šampinjone, odlijemo vodo, ki se je nabrala v klobukih in jih nadevamo.
- Preden nadevane šampinjone ponovno postavimo v pečico, na vrh vsakega nastrgamo še malo mozzarelle. Pečemo jih 15 minut na 200°C.
- Za prilogo si lahko privoščimo riž ali pa kos biofit kruha. Najboljša stvar tega recepta je, da lahko sestavine v nadevu brez problema kombinirate z zelenjavo oziroma tofu zamenjate z mesom ali jajci.
Pa dober tek!