V jesenskem in zimskem času, ko nam konstantno grozijo virusi in prehladi, je potrebno poskrbeti, da se pred njimi ustrezno zaščitimo.
Ne samo s toplimi oblačili, to lahko storimo tudi z izbiro prave hrane.
Ingver in kurkuma sta odlični živili za krepitev imunskega sistema in uporabljeni tudi v današnjem receptu.
Priprava:
- Najprej pripravimo marinado. V skledo zdrobimo česen, naribamo približno 2-3 cm ingverja, dodamo papriko v prahu, kurkumo, grški jogurt in malo pasiranega paradižnika. Vse skupaj malce solimo in popramo.
- Piščančja prsa narežemo na manjše koščke in jih damo v marinado za vsaj dve uri ter v hladilnik.
- Nato na koščke narežemo papriko ter bučke in vse skupaj izmenično naložimo na paličice za ražnjiče. Torej kos paprike, kos piščanca, kos bučke, kos piščanca in tako naprej.
- Ražnjiče popečemo na vroči ponvi (lahko dodamo nekaj kapljic olivnega ali kokosovega olja), nekje 4-5 min na vsaki strani, oziroma toliko , da se naredi temna skorjica. Po želji še solimo in popramo.
- Postrežemo skupaj z polnozrnatim rižem ali prilogo po želji.
Pa dober tek ;)