Izvrstna ideja za obrok, za katerega ti ne bo potrebno preživeti veliko časa v kuhinji.
Priloga pa je tako enostavna, da vam bo ostalo več časa, da uživate v teh pikantnih čili nabodalcih.
Priprava:
- Za začetek mariniramo meso: v manjšo skledo damo na koščke narezano meso, sojino omako, žličko olivnega olja, nariban ingver ter vse skupaj začinimo s soljo in poprom.
- Koščke nato nabodemo na nabodalca.
- Kuskus pripravimo po navodilih, zapisanih na embalaži. Ko je skuhan, mu dodamo na kolobarčke narezane olive.
- Ko sta prva dva koraka uspešno opravljena, se lotimo peke nabodalc, ki jih spečemo na žaru.
- Pripravimo še BBQ omako: v ponvici segrejemo sesekljano čebulo in česen. Ko nekoliko spremenita barvo, dodamo pelat, čili in sirup. Na zmernem ognju pustimo kuhati nekaj minut in odstavimo.
- Ko je meso pečeno, ga serviramo skupaj s kuskusom in omako.
Dober tek!