Že dolgo velja, da so ribe kakovostna in zdrava hrana. So zelo preprosta, lahko prebavljiva in okusna jed.
Bogate so z beljakovinami, esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3), vitamini in rudninskimi snovmi.
Prav zato vam danes predstavim super obrok, ki ti vzame le pol ure za pripravo.
Priprava:
- File ribe speremo pod vodo in ga položimo na papirnato brisačko, ki vpije vodo. Nato file rahlo posolimo in popopramo.
- V posodo dodamo nekaj kokosovega masla in ribo popečemo na obeh straneh.
- Nato narežemo koromač ter paradižnike, in jih prav tako popečemo (da se koromač malo zmehča).
- Vmes pripravimo omako. In sicer za osnovo vzamemo grški jogurt (dve žlici), mu primešamo malo gorčice, rdečo papriko v prahu, čili (po želji), nekaj kapljic olivnega olja ter limonin sok.
- Nekaj minut pred koncem lahko file začinimo še s peteršiljem in česnom(po želji).
- Vse skupaj serviramo na krožnik in prelijemo z omako.
Pa dober tek ;)