Zelo priljubljena čokoladica Snickers ima novo podobo!
V obliki zdrave, slastne in z beljakovinami obogatene torte, ki jo enostavno moraš poskusiti.
Ta torta ne bo prepričala le ljubiteljev Snickers čokoladic, temveč tudi tiste, ki ne marajo sladkih in nasitnih tort!
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Osnovo torte pripravimo tako, da zmešamo vse sestavine: mandlje, arašidovo maslo, kokosovo mleko, eritritol in kokosovo olje.
- Masa mora biti malo vlažna, če pa imate občutek, da je preveč tekoča, pa dodajte še malo mletih mandljev.
- Maso razporedimo po dnu tortnega modela s snemljivim obodom premera 24 cm.
- Maso ob robu rahlo pritisnemo ob obod, saj tako ustvarimo rob torte.
- Pečemo cca. 8-10 min, da se masa malo strdi.
- Medtem zmešamo grški jogurt, beljakovine v prahu in jajca za osrednji del torte. Sladilo dodajamo po občutku oz. odvisno od tega, kako sladko pito želimo imeti. Mlete mandlje lahko dodamo po želji.
- Pripravljeno maso vlijemo na spodnjo pečeno plast in pri zmanjšani temperaturi (cca. 160 °C) pečemo nekje 30-45 min.
- Torta naj ne bo predolgo v pečici, saj bo posledično postala suha.
- Pecite minimalno časa oz. tako dolgo, da se v sredini še malo premika, ob straneh pa je kompaktna.
- Torta se bo v času hlajenja v celoti strdila in ostala sočna.
- Torto postavimo na hladno za vsaj 2 uri.
- Za dekoracijo lahko uporabimo temno čokolado, ki ji primešamo malo kokosovega olja.
- Prav tako jo lahko okrasimo z arašidovim maslom, ki ga poprej malo pogrejemo, da postane bolj tekoče.
- Nesoljene arašide lahko zdrobimo ali pa cele posujemo po torti.
- Zdrava Snickers torta je pripravljena, zato jo hitro ponudi svojim najbližjim, da ne bodo postali drugačni, ker so lačni! ;)
Pa dober tek ;)