Božič brez vonja po pečeni potici pač ni pravi božič.
A potica, kakršno sem pripravil, zahteva precej manj dela kot običajna, poleg tega pa je seveda veliko bolj primerna za vzdrževanje naše fit postave.
No, po okusu pa menim, da običajno potico še prekaša.
Priprava:
- Testo naredimo tako, da zmešamo vse sestavine. Pri tem si pomagamo z mešalnikom.
- Testo mora biti gnetljivo, ne preveč mokro. Naj počiva nekaj časa na hladnem, da se masa poenoti.
- Mletim orehom dodamo stevio in vroče mleko.
- Dodamo rum, vaniljo in limono.
- Zmešamo v enotno maso in ohladimo.
- Maso za testo razvaljamo na enem velikem kosu peki papirja.
- Če se prijema, dodajte malo mandljeve moke. Nanj razporedimo maso za nadev.
- S pomočjo spodnjega peki papirja zavijemo potico v rulado.
- Vse to lahko namažemo z rumenjakom, da nadev ne steče iz testa.
- Pečemo eno uro na 150 stopinjah.
- Ohladimo in postrežemo.
Pa dober tek!