Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, zagotavljanje osebnih vsebin in analizo prometa. Piškotki se prav tako uporabljajo za personalizacijo oglasov. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
lesnikovi jezki
Sladice Recepti

Vrhunski lešnikovi ježki

Čas priprave
20 min
Čas pečenja
30 min
4

SESTAVINE

  • srednje veliko jajce
  • g eritritola
  • g mletih lešnikov
  • g polnozrnate moke ali mletih ovsenih kosmičev
  • žlica pomarančnega bio nesladkanega sirupa
  • dl ruma
  • g stopljenega masla (kokosovega ali kakavovega)
  • žlica lešnikovega mleka
  • surov kakav po okusu
  • kokosova moka

Za današnji recept se moram zahvaliti kolegici Tanji in moram vam povedati, da boljših ježkov še nisem jedel.

Po objavi te božanske sladice pa obljubim, da bom za nekaj časa prenehal z objavljanjem sladkih dobrot.

Vseeno moram namreč poskrbeti, da skušnjave ne bodo prevelike. ;)

Priprava:
  1. Rumenjake posebej stepeš v peno, počasi dodajaš eritritol in stepaš do gladke mase.
  2. Beljake stepeš posebej v trd sneg.
  3. Lešnike dodaš k rumenjakom postopoma, medtem, ko stepaš počasi. Dodaš še moko ali mlete ovsene kosmiče in lepo premešaš. Postopoma dodaš še sneg iz beljakov in mešaš,  dokler ni lepo vse premešano.
  4. V pekač, na peki papir, poliješ vsebino in jo daš peči na 200 C za 30 min.
  5. Nato ohladiš testo.
  6. Ko je testo ohlajeno, ga preliješ z 8 žlicami sirupa pomarančnega (bio nesladkanega), dodaš 10 g surovega kakava, 1 dcl ruma, preliješ z kokosovim ali kakavovim maslom in 3 žlicami lešnikovega mleka.
  7. Iz mase tvoriš kroglice in jih povaljaš v kokosovo moko.

Dober tek!

 

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €