Mafini so zmeraj dobra izbira, sploh ko nam pade „cuker“.
Ker pa sedaj svoje telo pripravljamo na samozavesten skok v kopalke, pa niso ravno najboljša izbira.
Zato sem se malo poigral s sestavinami in vam pripravil fit različico priljubljenih kolačkov.
Priprava:
- Najprej v eni posodi zmešamo suhe sestavine: čokoladne beljakovine, mandljevo moko, pecilni prašek in kakav.
- V drugi posodi pa zmešamo grški jogurt in banano in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladke zmesi, ki jo potem dodamo suhim sestavinam. Dodamo še na koščke narezano sadje po izbiri.
- Nato stepemo beljake v rahel sneg in jih dodamo v preostalo mešanico.
- V pekač za mafine damo papirnate modelčke in jih napolnimo do 2/3.
- Medtem v vsakega od modelčkov na sredino dodamo še majhen košček temne čokolade.
- Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj celzija, približno 10-12 min.
- Ko so mafini pečeni, jih lahko potresemo še s kokosovo moko.
Dober tek!