Verjetno ne verjameš, da obstaja sirova torta brez nezdravih maščob in sladkorjev, ki pa je vseeno značilno kremasta in omamno okusna?
No, ta recept te bo prepričal v nasprotno!
Pa še pravi preobrat bo prinesel v tvoje življenje, saj si tako pripravljeno sirovo torto lahko privoščiš že zjutraj za zajtrk, brez slabe vesti in štetja kalorij.
Priprava:
- Priprava tega cheesecakea zahteva nekaj več časa in zbranosti, je pa zato končna nagrada še toliko slajša. Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C.
- Nato v srednje veliki posodi zmešamo sestavine za dno, se pravi mlete mandlje, jabolčno čežano (lahko si jo preprosto pripraviš doma, tako da olupljena in narezana jabolka zmiksaš v gladko kašo), ščepec soli in eritritol (40 g).
- Maso razporedimo po dnu tortnega modela in v ogreti pečici pečemo približno 10 minut, da se rahlo zapeče. Vzamemo ven in pečico ohladimo na 160 °C.
- Medtem pripravimo jogurtov nadev. V skledi s pomočjo električnega mešalnika dobro zmiksamo jogurt in dve tretjini eritritola, nato pa dodajamo jajca, beljake, mleko, beljakovine v prahu, vanilijo in sol. Vse dobro premešamo.
- Maso prelijemo na prej popečeno tortno dno in vse skupaj damo v pečico za 30 minut.
- Nato temperaturo pečice znižamo na 90 °C in pečemo še slabo uro.
- Kako vemo, kdaj je torta ravno prav pečena? S prstom se je dotaknemo na sredini - ko na prstu ne ostane nič (se masa ne prijema), je torta pripravljena.
- Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo maline.
Dober tek!