Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
Proteinska sirova torta s svezimi malinami 1
Sladice Recepti

Proteinska sirova torta s svežimi malinami

Čas priprave
2 min
Čas pečenja
1 min
4

SESTAVINE

  • g mletih mandljev
  • zrelo jabolko
  • g malin
  • g pravega grškega jogurta
  • celo jajce
  • cel beljak
  • g sirotkinih beljakovin v prahu
  • g eritritola
  • žlička vanilije
  • g mandljevega mleka

Verjetno ne verjameš, da obstaja sirova torta brez nezdravih maščob in sladkorjev, ki pa je vseeno značilno kremasta in omamno okusna?

No, ta recept te bo prepričal v nasprotno!

Pa še pravi preobrat bo prinesel v tvoje življenje, saj si tako pripravljeno sirovo torto lahko privoščiš že zjutraj za zajtrk, brez slabe vesti in štetja kalorij.

Priprava:
  1. Priprava tega cheesecakea zahteva nekaj več časa in zbranosti, je pa zato končna nagrada še toliko slajša. Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C.
  2. Nato v srednje veliki posodi zmešamo sestavine za dno, se pravi mlete mandlje, jabolčno čežano (lahko si jo preprosto pripraviš doma, tako da olupljena in narezana jabolka zmiksaš v gladko kašo), ščepec soli in eritritol (40 g).
  3. Maso razporedimo po dnu tortnega modela in v ogreti pečici pečemo približno 10 minut, da se rahlo zapeče. Vzamemo ven in pečico ohladimo na 160 °C.
  4. Medtem pripravimo jogurtov nadev. V skledi s pomočjo električnega mešalnika dobro zmiksamo jogurt in dve tretjini eritritola, nato pa dodajamo jajca, beljake, mleko, beljakovine v prahu, vanilijo in sol. Vse dobro premešamo.
  5. Maso prelijemo na prej popečeno tortno dno in vse skupaj damo v pečico za 30 minut.
  6. Nato temperaturo pečice znižamo na 90 °C in pečemo še slabo uro.
  7. Kako vemo, kdaj je torta ravno prav pečena? S prstom se je dotaknemo na sredini - ko na prstu ne ostane nič (se masa ne prijema), je torta pripravljena.
  8. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo maline.

Dober tek!

Hranilne vrednosti

  • Energijska vrednost
    259,95 kcal/1091,8 kJ 389,93 kcal/1637,71 kJ
  • Beljakovine
    18,55 g 27,83 g
  • Ogljikovi hidrati
    15,67 g 23,5 g
  • Maščobe
    15,54 g 23,31 g

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €