Če se tudi tebi cedijo sline, ko prebereš ime recepta, ti ne preostane drugega, kot da ga hitro pripraviš.
Vse, kar potrebuješ, so sestavine, električni mešalnik, kozica, štedilnik in hladilnik ter nekaj potrpljenja, da lažje počakaš na končno poslastico.
Priprava:
- Priprave se lotimo že dan prej tako, da v ločenih posodicah namočimo indijske oreščke in dateljne.
- Takoj naslednji dan se lotimo priprave. V električnem mešalniku fino zmešamo namočene indijske oreščke, dateljne, kokosovo mleko, sol, nekaj kapljic limoninega soka, vanilje, kurkume in sirupa.
- Gladki zmesi po potrebi dolijemo nekaj vode, dodamo agar-agar ali drugo želirno sredstvo.
- Vse skupaj v kozici grejemo nekaj minut in nato prelijemo v posodice.
- Ko so vsi koraki uspešno opravljeni, te čaka samo še nekaj ur, predno zagrizeš v sladico.
- V hladilniku jo namreč pustimo toliko časa, da se mešanica strdi.
- Ko panakota dobi tisto pravo teksturo, v kozici segrejemo jagodičevje, ki ga prelijemo po sladici in uživamo.
Dober tek!