Da pripraviš brezglutenske mandljeve piškote, ti ni treba čakati na posebno priložnost.
Kombinacija kokosa in mandljeve moke z dodatkom arašidovega masla je tako okusna, da bo zagotovo postala tvoja nova najljubša.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 175 °C.
- Nato v večji skledi združimo kokosovo olje (stopljeno), eritritol, jajce in vanilijo.
- Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Nato dodamo mandlje, kokosovo moko, sodo bikarbono in ščepec soli.
- Dobro premešamo in pustimo stati nekaj minut.
- Iz mase oblikujemo piškote, jih položimo na pekač, ovit s peki papirjem, in potisnemo v pečico za 10 minut, da se hrustljavo zapečejo.
- Pustimo, da se nekoliko ohladijo, jih premažemo z arašidovim maslom in posujemo z nekaj sezama.
Dober tek!