Enostaven recept za sočne limonine mafine, po katerem ne ostane gora posode.
S temi mafini hitro poskrbiš za nenapovedane goste, pa tudi za svojo željo po nečem sočnem, kremnem in osvežilnem.
Prepričan sem, da bodo limonini mafini tudi pri tebi postali stalnica.
Priprava:
- Za začetek pečico ogrejemo na 190 °C.
- Nato v prvi skledi zmešamo moko in ščepec soli.
- S pomočjo blenderja ali mešalnika v drugi skledi penasto zmešamo jajca, eritritol in olje.
- Postopoma dodajamo vsako jajce posebej. Nato dodamo še vanilijo in limonino lupinico (pred tem limono dobro operemo oziroma še raje uporabimo bio limono).
- Jajčno mešanico iz blenderja preložimo v skledo in ji postopoma dodajamo moko, mleko (dodamo ga ravno toliko, da je masa primerne konsistence) in limonin sok.
- Dobro premešamo, nato pa z mešanico napolnimo modelčke za peko mafinov, ki smo jih pred tem obvezno namazali z oljem.
- Postavimo v pečico in pečemo 45 minut.
- Ko se mafini pečejo, po navodilih z embalaže stepemo kokosovo smetano, ki jo premažemo po ohlajenih mafinih.
- Po želji mafine pokapamo še z malo limoninega soka.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: