Lešnikova torta je sladica iz sanj.
Ima vse: najprej hrustljav, piškotu podoben spodnji sloj, sledi kremna čokoladna sredica, na koncu pa te razvaja še odlična kokosova smetana.
Predvidevam, da sem te že prepričal, zato se hitro loti dela!
Priprava:
- Da bo sladica pripravljena kar se da hitro, dan prej v vodi pustimo namakati indijske oreščke (namakajo naj se vsaj čez noč).
- Naslednji dan s pomočjo električnega mešalnika na fino zmiksamo ovsene kosmiče in lešnike.
- Nato dodamo kokosovo moko, slabo polovico kakava, polovico stopljenega kokosovega olja, polovico yacon sirupa in ščepec soli.
- Pečico segrejemo na 170 °C, pekač za peko tort nekoliko naoljimo in vanj po spodnji strani in nekoliko po robu razporedimo testo.
- Damo v pečico za 20 minut.
- Medtem pripravimo čokoladni nadev. V skledi združimo polovico kokosovega mleka in tapiokino moko (ali katerokoli moko po lastni izbiri, poskrbi samo, da je polnovredna) in dobro premešamo, da masa ostane brez grudic.
- Preostalo tekočino iz pločevinke s kokosovim mlekom odlijemo v drugo posodico, dolijemo poljubno rastlinsko mleko, indijske oreščke, preostanek sirupa, kakav, vanilijo in ščepec soli.
- S paličnim mešalnikom dobro zmiksamo in dodamo v skledo z mlekom in moko.
- Vse skupaj prestavimo v posodo in na zmernem ognju segrevamo toliko časa, dokler ne dobimo zmesi, podobne pudingu.
- To prelijemo po pripravljeni skorjici, ki smo jo medtem vzeli iz pečice.
- Pustimo, da se masa popolnoma ohladi. Najbolje, da torto čez noč pustimo v hladilniku.
- Za konec torto premažemo s kokosovo smetano, narejeno po navodilih z embalaže.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: