Lahko bi rekli, da je pred tabo nov recept za jabolčno pito oziroma njeno nekoliko izboljšano različico.
Ko je pečena, jo nareži, da dobiš omamne jabolčno-cimetove kvadratke, pravo vikend poslastico.
Še posebej se priležejo z dodatkom pravega grškega jogurta ali domačega vanilijevega sladoleda.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in jo segrejemo na 190 °C, s peki papirjem pa obložimo manjši pekač.
- Pripravimo nadev. Jabolka olupimo in narežemo na manjše kocke, jih preložimo v večjo skledo in jim dodamo cimet in limonin sok. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj lepo povežejo.
- V drugi posodi združimo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, ščepec soli, cimet in muškatni orešček. Dobro premešamo.
- V tretji posodi pa kar s pomočjo električnega mešalnika dobro premešamo mokre sestavine in sladilo: kokosovo olje, eritritol, jajci in vanilijo.
- Združimo vse suhe in mokre sestavine iz obeh posod ter dobro premešamo. Dodamo 2/3 pripravljenih jabolk in ponovno zmešamo.
- Pripravljeno zmes razporedimo po pekaču in po vrhu razporedimo še preostala jabolka.
- Vse skupaj pokrijemo s peki papirjem in pečemo 20 minut.
- Nato papir odstranimo in ponovno pečemo še 20 minut.
- Pustimo, da se nekoliko ohladi, in narežemo na poljubno velike kvadratke.
Da se poslastica ohladi, najlaže počakaš tako, da se lotiš pomivanja gore posode. ;)
Dober tek!