Jabolka, jabolka in še enkrat jabolka … Teh je trenutno v izobilju vseh vrst in oblik in kar kličejo po pripravi kolača. Tokrat predstavljamo pravo jesensko sladico, bolj zdravo, lahko in rahlo, vendar noro dobrega okusa.Priprava:
Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 160 stopinj Celzija.
Nato pripravimo dve skledi. V prvi združimo moko, eritritol, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in ščepec soli.
V drugi zmešamo jajce, jogurt, zmiksana jabolka, olivno olje in vanilijo.
Ko sta obe nalogi uspešno opravljeni, ju združimo in mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo.
Pripravljeno zmes prelijemo v ožji pekač, ki smo ga pred tem ovili s peki papirjem.
Vse skupaj za tri četrt ure potisnemo v pečico.
Pri tem pozorno spremljamo, kako kolač naraste, in ko postane nekoliko rjave barve, vemo, da je pečen.
Dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: