Priprava:
- Prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 160 °C.
- Najprej pripravimo maso za piškote. V posodo damo čičerikino, kokosovo in mandljevo moko, petino stopljenega kokosovega olja, četrtino sirupa, vanilijo, cimet, muškatni orešček in sol.
- Vse sestavine dobro zmešamo in pregnetemo.
- Pripravljeno maso razporedimo na pekač, ovit v peki papir, in za pol ure damo v hladilnik.
- Medtem pa pripravimo kremni čokoladni nadev.
- Na parni kopeli segrejemo preostanek olja, dodamo kakav in preostanek sirupa.
- Dobro premešamo, da dobimo enakomerno kremo.
- Maso za piškote oblikujemo v dve manjši kroglici in ju nato sploščimo.
- Ti v segreti pečici pečemo približno 6 minut, da postanejo ravno prav hrustljavi.
- Pustimo, da se ohladijo.
- Polovico piškotov premažemo z nadevom, drugo polovico pa uporabimo kot vrhnjo plast, da dobimo “sendvičke”.
Piškoti so pripravljeni. Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: