Oh, ti masleni rogljički ...
Le kdo se jim lahko upre, sploh čokoladnim?
Da se ti ne bo treba upirati, sem pripravil vseeno odlično, ampak bolj fit postavi prijazno različico.
Priprava:
- Najprej pripravimo testo. V manjši posodici zmešamo toplo mleko in suhi kvas, da kvas aktiviramo.
- V drugi posodi nato združimo večino polnozrnate moke (četrtino jo prihranimo za kasneje), kokosovo moko in eritritol, dobro premešamo in dodamo cela jajca in rumenjak.
- Preden postopoma dodajamo toplo mleko s kvasom, večkrat premešamo.
- Nato dodamo preostalo količino moke, dobro pregnetemo in pustimo počivati 10 min.
- Tako pripravljeno testo preložimo v večjo skledo in pustimo počivati še 30 min.
- Ko testo nekoliko naraste, ga razdelimo na osem enakih hlebčkov.
- Posamezni hlebček naoljimo v roki in oblikujemo v “palačinko”.
- Nato posamezne palačinke naložimo drugo na drugo in razvaljamo v krog, ki ga narežemo na osmine.
- Na spodnji del vsakega trikotnika damo košček čokolade in začnemo zvijati proti ožjemu delu, tako da dobimo rogljiček.
- Le še pečico segrejemo na 180 °C in rogljičke pečemo 30 min, da postanejo zlato rjave barve.
Dober tek!