Verjetno ena izmed najbolj sladkih čokoladnih razvad, zaradi katere si je vredno vzeti deset minut časa in tako presenetiti svoje goste, boljšo polovico ali samo pocrkljati sebe, ker tako pridno nadaljujemo pot do želenega cilja.Priprava:
Predno se lotimo priprave, v manjšo skodelico stresemo chia semena in dolijemo ravno dovolj vode, da primerno nabreknejo.
V drugi fazi v skledo stresemo kokosovo smetano in jo pripravimo po navodilih zapisanih na embalaži.
Še nekaj minut in naša slastna sladica bo kmalu pripravljena: Nekaj smetane (približno 3 žlice), ločimo in shranimo v manjši posodi, ta bo služila kot zgornja plast.
Preostanku smetane dodamo kakav prahu in mešamo toliko časa, da dobimo enakomerno, gladko zmes.
Dodamo še chia semena, ki poskrbijo da masa ostane rahlo trda in ponovno zmešamo.
Čokoladno maso razdelimo v manjše posodice, dodamo smetano, ki smo jo pred tem ločili in po njej naribamo malo temne čokolade.
Ker se tej kombinaciji težko upremo, lahko prvo skodelico pojemo takoj, preostanek pa shranimo v hladilnik, da se nekoliko strdi.