Tale recept me je popeljal v daljno Azijo, pa čeprav samo na krožniku.
Verjamem, da bo tebe tudi.
Priprava:
- Tofu položimo na papirnato brisačo, tako da popivna odvečno tekočino, in ga pustimo 5-10 minut.
- V tem času zavremo dobro osoljeno vodo in v njej skuhamo riž, ki se kuha približno 10 minut.
- Kuhanega odcedimo pod hladno tekočo vodo, saj tako preprečimo, da bi se razkuhal.
- V prvi ponvi popečemo na kocke narezan tofu, dokler ne porjavi. ,
- Po 5 minutah v ponev stresemo kurkumo in prilijemo tretjino sojine omake, tofu pa obrnemo tako, da bo ves prepojen z omako.
- Zmanjšamo ogenj in pustimo.
- V drugi ponvi ali voku segrejemo olje in začnemo s stir-fry tehniko priprave zelenjave (stir-fry pomeni, da zelenjavo na visoki temperaturi na hitro popečemo).
- Začnemo s kosi čebule, dodamo česen, nato pa še papriko in brokoli.
- Po 4 minutah dodamo tofu in preostanek sojine omake, premešamo in dodamo kuhan riž.
- Vse skupaj ponovno premešamo in postrežemo.
Dober tek!