Testenine s piščancem in šampinjoni so moja specialiteta.
Mogoče zato, ker je priprava čisto enostavna, zato sem se odločil, da recept delim tudi s tabo.
Priprava:
- Za začetek v segreti ponvi na olivnem olju popražimo čebulo.
- Ko čebula pozlati dodamo na kocke narezano piščančje meso in ga na zmernem ognju pečemo toliko časa, da dobi pravo barvo.
- Medtem operemo in na tanke rezine narežemo šampinjone.
- Ko je meso že skoraj pečeno, v ponev dodamo sesekljan česen in počakamo, da prijetno zadiši.
- Dodamo še šampinjone, malo soli, svež peteršilj, malo majarona in rožmarina ter na koncu še svežo špinačo, sol in poper.
- Polivka je pripravljena, ko šampinjoni spustijo vodo in ta počasi izpari.
- Istočasno skuhamo polnozrnate testenine, jih odcedimo ter stresemo v prej pripravljeno omako.
- Vse skupaj dobro premešamo in serviramo.
Pa dober tek!