Po dolgem času je ponovno čas za kulinaričnega favorita - biftek!
Ker je sezona zelja, sem ga dodal za prilogo in obogatil z jajcem.
Vsekakor vredno vaše pokušine!
Priprava:
- Najprej damo kuhati vodo, začinjeno s soljo.
- Medtem na strgalu naribamo zelje in ko voda zavre, pokuhamo naribano zelje, vse dokler se ne omehča.
- Nato se lotimo pečenja mesa. Če želimo pripraviti dobro uležano meso, moramo biftek pred pripravo marinirati vsaj 5 dni.
- Premažemo ga z zrnato gorčico in posujemo z zrni črnega popra ali začimbami in zelišči po želji ter ga prelijemo s toliko olivnega olja, da je povsem prekrito.
- Pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku, kjer ga najmanj enkrat obrnemo.
- Na ponvi segrejemo olivno olje, položimo biftek ter pečemo na vsaki strani 5 minut.
- Ko je meso pečeno, ga preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko. Pustimo, da odleži 10 min.
- Medtem spečemo jajce in vse skupaj postrežemo.
Pa dober tek!