Načinov priprave lososa je ogromno!
Tokrat ti predstavljam enega boljših, kjer družbo lososu delajo zelenjavni ražnjiči, sestavljeni iz rdeče paprike, zelene bučke in okusnih češnjevcev.
Hitro kosilo ali popestritev klasičnega piknika, odločitev je tvoja, a obljubi mi, da ta recept poskusiš v najkrajšem možnem času.
Priprava:
- Hitro, preprosto in zdravo: Bučko nareži na kolute, papriko pa na kocke.
- Na palčke za ražnjiče nato izmenično natakni paradižnik, bučke in paprike.
- Vse sestavine za lososa, razen peteršilja, zmešaj v kozarčku.
- V pekač daj ražnjiče in lososa. Ražnjiče posoli in popopraj ter na rahlo pokapaj z olivnim oljem, lososova fileja pa namaži s prej pripravljeno gorčično glazuro.
- Pekač daj za 20 minut v pečico, ogreto na 200 °C.
- Na vsakih pet minut pekač previdno vzemi iz pečice in premaži še z malo glazure.
- Pečena lososova fileja in zelenjavne ražnjiče vzemi iz pečice, lososa okrasi s sesekljanim peteršiljem in postrezi.
*Ražnjiče in lososa lahko brez težav pripraviš tudi na žaru in tako popestriš druženje v naravi oziroma tradicionalni piknik.
Pa dober tek ;)
Recept sta pripravila Barbara in Domen iz www.sitfit.si ;)