Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
GT35
👉
Poletna ribja solata 2
Malica Večerja Recepti

Poletna ribja solata

Čas priprave
15 min
Čas pečenja
15 min
4

SESTAVINE

  • g avokada
  • g sveže skuše
  • g olivnega olja
  • g rdeče pese
  • g bučke
  • g gorčičnih semen
  • g steblo zelene
  • g soli
  • g popra

Ko pomislimo na solato, si verjetno predstavljamo nekaj malce dolgočasnega, ampak tudi nekaj zdravega.

Da še zdaleč ne bo dolgočasna, zdrava pa še kako, jo tokrat popestrimo s svežo ribico, svežo zelenjavo in avokadom.

Dobro ohlajena bo prava osvežitev v vročih dneh, prileže pa se tudi v hladnejšem delu leta.

Priprava:
  1. Za začetek pečico prižgemo na 190 °C.
  2. Pekač ovijemo s peki papirjem in nanj položimo skušo, jo začinimo s soljo, poprom in olivnim oljem.
  3. Ribo potisnemo v pečico in pečemo približno 15 minut, da se ravno prav zapeče.
  4. Medtem pripravimo solato.
  5. Na ponvici popečemo narezano bučko in rdečo peso.
  6. Oboje preložimo v skledo za solato, dodamo rezine zelene in vse skupaj začinimo s soljo, poprom, gorčičnimi semeni in olivnim oljem.
  7. Za konec dodamo rezine avokada in skušo.

Dober tek!

Hranilne vrednosti

  • Energijska vrednost
    217,63 kcal/914,04 kJ 1088,14 kcal/4570,2 kJ
  • Beljakovine
    15,8 g 79 g
  • Ogljikovi hidrati
    0,96 g 4,8 g
  • Maščobe
    16,73 g 83,66 g

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €