Spadaš med prave »pica navdušence«?
Zakaj torej vedno pripravljaš enako klasično pico, ko pa so možnosti pri pripravi pice neomejene, kombinacij okusov pa je neskončno?
Tale domača ržena pica je polna izredno okusnih sestavin.
Poskusi jo in ne bo ti žal – granatno jabolko, ohrovt in domači pesto so sveža kombinacija, ki je ne pozabiš, tako okusna je.
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 180 °C.
- Pripravimo testo. V skledi dobro premešamo obe moki, vinski kamen, jajce in kefir. Če je masa pregosta, po potrebi dodamo nekaj kapljic olja in vodo.
- Dodamo še ščepec soli in testo je pripravljeno, da ga razporedimo po pekaču, ki smo ga prej obložili s peki papirjem.
- Na vrsti je priprava domačega pesta. S pomočjo električnega mešalnika do gladkega zmiksamo pinjole, olivno olje, sol, česen in čebulo v prahu.
- S svežim pestom premažemo pico in jo v segreti pečici pečemo 15 minut.
- Ko se pica peče, v ponvici popečemo rezine ohrovta, ki jih začinimo s svojimi najljubšimi začimbami.
- Ko je pica pečena, jo vzamemo iz pečice in obložimo s popečenim ohrovtom, žajbljem, rezinami pršuta, kalčki, semeni granatnega jabolka in koščki feta sira.
- Tako obloženo pico po želji še za nekaj minut postavimo v pečico, da se sestavine malce zapečejo, in bogata pica je pripravljena.
Dober tek!
P. S. Ko pripravljaš pesto, ga pripravi nekoliko več – temu dodaj še svežo baziliko. Tako pripravljen pesto alla genovese bo dobro zaprt v kozarčku v hladilniku počakal še 2 tedna, da ga uporabiš pri kuhanju mediteranskih specialitet.