Klasična musaka v fit preobleki ;)
Obljubim, da ugodi tudi najbolj zahtevnim jedcem.
Zato hitro poglej, kaj potrebuješ, skoči v trgovino in se loti priprave tega okusnega kosila.
Priprava:
- Krompir in paradižnik olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine.
- Rukolo operemo in grobo sesekljamo.
- Medtem prižgemo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj.
- V posodi segrejemo olivno olje in popražimo meso. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo pelate.
- Lahko mozzarello odcedimo in narežemo na rezine.
- Vzamemo ovalen pekač za narastek in po dnu razporedimo polovico krompirja. Čezenj stresemo polovico mesa in rukolo.
- Sledi plast krompirja in ponovno meso.
- Obložimo z rezinami paradižnika in mozzarelle.
- Jajce zmešamo z mlekom in cimetom ter prelijemo čez narastek.
- Pečemo v pečici 55 minut, dokler se krompir ne zmehča, po želji lahko pokrijemo z aluminijasto folijo, da mozzarrella ne počrni.
- Musako lahko pripravimo že vnaprej in jo spečemo kasneje.