Tale slastna ponvica bo zagotovo navdušila vse ljubitelje morske hrane in mediteranskih začimb.
Obenem pa je bogata z beljakovinami, zdravimi maščobami in vlakninami.
Ponvico si lahko pripravimo za kosilo ali pa večerjo in dodamo poljubno zelenjavo, ki jo trenutno imamo v hladilniku.
Priprava:
- Najprej operemo šampinjone in jih narežemo na kolobarje. Prav tako narežemo papriko in bučko.
- Kozice popečemo v ponvi na kokosovem olju.
- Dodamo šampinjone in zelenjavo ter na hitro popražimo oz. dokler se šampinjoni in zelenjava malce ne zmehčajo.
- Dodamo sol, poper in mediteranske začimbe/zelišča.
- Nato narežemo feto na kocke in jo dodamo kozicam, šampinjonom in zelenjavi.
- Ogenj zmanjšamo in nekajkrat premešamo, da se feta razpusti in se vse sestavine med seboj povežejo.
- Jed lahko uživamo samostojno ali pa jo postrežemo skupaj s polnozrnatimi testeninami.
Dober tek! :)