Ta recept te ne bo samo popeljal v pisani Maroko, ampak bo poskrbel tudi, da že pripravljeno verzijo lahko uporabiš kot hladno solato ali pa jo obogatiš z dodatki, da postane odlična malica ali kosilo.
Priprava:
- V manjšem loncu skuhamo ajdovo kašo po navodilih z embalaže.
- Medtem ko se kaša kuha, pripravimo ostalo zelenjavo. Korenje, čebulo in česen narežemo na manjše kocke. Špinačo operemo pod tekočo vodo in jo narežemo, enako pripravimo tudi peteršilj.
- Vse skupaj damo v skledo.
- V manjši skledi zmešamo sestavine za preliv: mleto kumino, olivno olje, limonin sok, sol in poper. Dobro premešamo.
- Kuhano ajdovo kašo nekoliko ohladimo in jo dodamo v skledo z zelenjavo.
- Dodamo še kuhano čičeriko in vse skupaj prelijemo s pripravljenim prelivom ter dobro premešamo.
- Za konec solato popestrimo še s koščki datljev.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: