Tokrat vas bom popeljal na Bližnji vzhod.
Leča po arabsko je super obrok, pravi čar pa mu dodajo začimbe.
Obvezno preizkusi in mi sporoči, kako se ti zdi ;)
Priprava:
- Lečo dobro speremo in jo čez noč namočimo v vodi.
- Naslednji dan vodo odlijemo in ponovno speremo lečo, ki jo nato slabo uro kuhamo na zmernem ognju. Med kuhanjem dodamo cimetovo palčko, malo čilija, semena koriandra ter čisto nakoncu rahlo posolimo.
- Medtem na olivnem olju popražimo čebulo da pozlati, ji dodamo drobno sesekljan česen in žličko kumine.
- Ko je leča kuhana, jo odcedimo in primešamo čebuli in vse skupaj še 5 min pražimo na zmernem ognju.
- Preden jed serviramo, jo narahlo pokapljamo z limoninim sokom in že lahko uživamo v super obroku.
- Poleg leče se prileže se solata, jaz sem na hitro narezal čebulo, papriko, kumaro in paradižnik, dodal svež koriander in rukolo, narahlo posolil, pokapljal z limoninim sokom in olivnim oljem ter dobro premešal.
Pa dober tek ;)