Picine rezine po hitrem postopku osvajajo Slovenijo!
Če se slučajno še niso pojavile na tvojem jedilniku, res ne vem, kaj še čakaš.
So tako sočne in hrustljave, da zasvojijo vsakega, ki ugrizne vanje.
Da jih pripraviš še danes, hitro poglej, kako se lotiš tega kulinaričnega izziva.
Priprava:
- Za začetek prižgeš pečico in temperaturo nastaviš na 220 stopinj Celzija.
- Nato v večjo skledo preseješ moko, dodaš kvas in ščepec soli.
- Po vrhu dodaš še nekaj malega sirupa in vse skupaj preliješ s kozarcem tople vode.
- Ko je naloga uspešno opravljena, vse sestavine dobro premešaš in testo oblikuješ v kepo.
- Posodo pokriješ in oviješ z brisačo oziroma krpo in pustiš stati pet minut.
- Ko testo počije, ga razvaljaš po površini, ki jo pred tem nekoliko pomokaš in preprečiš prijemanje testa.
- Tega premažeš s pelati (pri nakupu so prepričamo, da izberemo izdelek, ki mu niso dodani sladkorji) in dodaš začimbe, kot so česen in čebula v prahu, origano in bazilika.
- Nato testo obložiš še z rezinami pečenega pršuta, sirom in koščki sočne zelenjave.
- Ko so vse sestavine na svojem mestu, testo previdno zviješ v rolo in to postaviš na pekač, ki ga pred tem obložiš s peki papirjem.
- Vse skupaj za dobrih dvajset minut potisneš v segreto pečico in počakaš, da ta opravi svoje.
- Slabe pol ure, pica rolado vzameš iz pečice, jo položiš na kuhinjsko desko in počakaš, da se nekoliko ohladi.
Dober tek!