Načinov priprave puranjega ali piščančjega mesa je lahko ogromno in res ni potrebe, da vedno jemo enake, dolgočasne zrezke.
Današnji recept bo zagotovo postal eden mojih najljubših.
Priprava:
- Na segretem olivnem olju popražimo čebulo, kumino in dodamo na koščke narezana puranja prsa.
- Popečemo z vseh streni, da malce porjavijo. Nato meso odstranimo na krožnik in ga pokrijemo.
- V ponev, v kateri smo popekli meso, stresemo papriko, paradižnik in bučko (vse smo pred tem narezali na drobne koščke). Mešamo in popečemo kakšne 3 minute.
- V ponev dodamo še meso in vse skupaj dobro začinimo s soljo, poprom in čilijem.
- Mešanico stresemo v posodo za peko in jo enakomerno porazdelimo. Na vrh dodamo še na kocke narezan avokado ter preko vsega še naribamo sir. Postavimo v segreto pečino, na 180 stopinj, za cca. 5-10 min, oz. toliko, da se sir stopi.
- Postrežemo s prilogo po izbiri. Jaz sem jed pripravil z rdečim rižem (ta se kuha okoli 45 min, pred tem pa ga je potrebno tudi sprati ali pa namakati).
Pa dober tek ;)