Priznam!
Tudi meni se včasih zgodi, da mi v večernih urah zapaše nekoliko bolj "konkreten obrok".
Ampak ker vem, da večje količine raznih prilog oziroma ogljikovih hidratov odpadejo, rešitev poiščem v čudežnih testeninah.
Tako je! Gre za zelo zanimivo živilo, ki je zaradi svoje specifične sestave oziroma visoke vsebnosti vlaknin praktično brez kalorij.
To pomeni, da se kljub videzu, ki spominja na testenine oziroma rezance, to živilo lahko na jedilniku pojavi tudi v času večerje.
Sam osebno si jih najraje privoščim v kombinaciji z začinjenim piščancem, gobami, papriko in pelati.
Kako točno si jih pripravim, pa razkrijem v spodnjem receptu.
Priprava:
- Da bo jed kar se da hitro pripravljena svetujem, da sledite naslednjemu postopku ... Za začetek piščančje prsi narežemo na tanke trakove, jih pokapamo s kančkom olivnega olja in začinimo z mešanico mediteranskih začimb (če nimate pripravljene mešanice, se lahko poigrate z začimbami, ki jih imate na zalogi), posolimo in popopramo.
- Ko to nalogo uspešno opravimo, na nekoliko večjo ponev nanesemo olivno olje in počakamo, da se površina segreje.
- Medtem ko čakamo, na drobno nasekljamo prej oprano zelenjavo (čebulo, rdečo koničasto papriko in šampinjone).
- Ko je olje dovolj segreto, v ponev najprej stresemo na drobno nasekljano čebulo in počakamo, da ta zlato porumeni.
- Ko čebula spusti svoj značilni vonj in postekleni, hitro dodamo, na tanke trakove, narezane in že začinjene piščančje prsi. Da bodo res dobro pečene, jim namenimo vsaj 7 minut v družbi čebule.
- Medtem v srednje veliki posodi segrejmo vodo, ki jo posolimo in počakamo, da zavre.
- Kot boste opazili, so čudežne testenine pakirane v posebnih vrečkah in so obdane s tekočino. Priporočam, da jih pred kuhanjem dobro operet in odcedite.
- Ko je piščanec že skoraj pečen, v ponev dodamo še pelate (pred tem jih z vilicami dobro zmečkamo), koničasto papriko, gobe in baziliko.
- Vse sestavine, ki smo jih dodali v ponev, na zmernem ognju kuhamo še toliko časa, dokler testenine niso pripravljene.
- Za razliko od klasičnih testenin, čudežne, v vreli vodi, potrebujejo samo 2-3 minute, in že so pripravljene.
- Ko so kuhane, jih operemo, odcedimo in dodamo v ponev, iz katere že prijetno diši po sočni omaki in začinjenem piščancu.
- Vse skupaj je treba še dobro premešati in okusna večerja je pripravljena.
Pa dober tek ;)