Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 160 °C.
- Nato v skledo damo vodo, olje in kakav. Nad vodno kopeljo vse sestavine segrejemo, da se olje raztopi.
- Medtem v drugi skledi zmešamo moko, sodo bikarbono in eritritol.
- Mešanici dodamo jajci, mleko in vanilijo.
- Vse skupaj dobro premešamo, nato pa dodamo raztopljeno mešanico olja in kakava.
- Vse skupaj prelijemo v pekač za peko tort.
- Po masi posujemo še izkoščičene češnje in v segreti pečici pečemo približno pol ure oziroma dokler testo ni pečeno.
- To preverimo tako, da z nožem ali zobotrebcem prebodemo sredino biskvita; če ostane čist, je tvoja naloga skoraj že končana.
- Pustimo, da se testo nekoliko ohladi, nato pa ga prerežemo na dve plasti.
- Spodnjo plast premažemo s kokosovo smetano, pripravljeno po navodilih z embalaže.
- Nanjo položimo zgornjo plast in ponovimo zgodbo s smetano.
- Po vrhu posujemo nekaj češenj in uživamo (uporabiš lahko tudi vložene češnje).
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: