Pravijo, da prihaja polarni mraz, zato je čas za vroče in slasne juhe, ki nas bodo dodobra ogrele.
Tokrat sem pripravil z arašidi obogateno bučno juho, saj uživanje arašidov ugodno vpliva na suho in razpokano kožo zaradi mraza, prav tako pa so arašidi osnovni vir energije za srčne mišice, poleg tega pa tudi ugodno delujejo na našo presnovo.
Priprava:
- Na olivnem olju najprej prepražimo nasekljano čebulo.
- Dodamo česen in začimbe. Premešamo.
- Nato dodamo bučo, ki smo jo narezali na kocke in mešamo kakšnih 10 minut.
- Nato zalijemo z vodo.
- Čez približno 15 minut oziroma ko se buča zmehča, dodamo še žlico arašidovega masla in vse skupaj s paličnim mešalnikom "pretenstamo".
- Na koncu za okras dodamo zdrobljene arašide in par kapljic bučnega olja.
Pa dober tek!