Ta božanska bučkina zloženka te bo začarala!
Če vprašaš mene, so štiri plasti samih prečudovitih sestavin prava pravcata pojedina! In veš, kaj je najboljše?
Če si skuhaš danes za večerjo, imaš rešeno še kosilo v službi oziroma na predavanjih, saj tole bombastično zloženko lahko poješ tudi hladno.
Priprava:
- Najprej v ponvi pripravimo meso.
- Na kokosovem maslu prepražimo čebulo, dodamo na koščke narezano papriko ter malo podušimo, dodamo meso ter pražimo toliko časa, da tekočina izhlapi.
- Rahlo posolimo, vmešamo še začimbe in na koncu dodamo še sesekljan paradižnik.
- Premešamo in vse skupaj pokuhamo še dobrih 10-15min.
- Medtem oprani bučki razrežemo na približno 1/2 cm debele rezine ter jih položimo v manjši pekač*.
- Plast prekrijemo z mesom in ponovno dodamo plast bučk, nato postopek ponovimo.**
- Zaključimo s tretjo plastjo bučk ter vse skupaj prelijemo z mešanico jajc in grškega jogurta, za piko na i pa dodamo mozzarello.
- Pekač postavimo v predhodno segreto pečico (180° C) in pečemo pokrito približno 45 min, nato za zadnjih nekaj minut odkrijemo tako, da se jed po vrhu obarva zlato rjavkasto.
*Če uporabljamo večji pekač, potem sta dovolj samo spodnja in zgornja plast bučk, med njima pa meso.
**Če nam na koncu ostane še kaj bučk, jih lahko naribamo čez zgornjo plast.