So ti spet ostale prezrele banane, pa ne veš, kaj z njimi?Brez panike, tu je rešitev.Bananin kolač z ricotto je sočen, okusen, pa še hiter in enostaven za pripravo.Če ti zaupam, da vsebuje tudi koščke čokolade, verjamem, da takoj zdajle zavihaš rokave.Priprava:
Pečico ogrejemo na 180 °C, ozek pekač obložimo s papirjem za peko in pripravimo dve skledi.
V eni skledi z vilico dobro pretlačimo banane, v drugi pa zmešamo moko, jajci, ricotto, vanilijo in žličko vinskega kamna.
Nato oboje zmešamo v enotno zmes - to počnemo tako dolgo, da se sestavine dobro povežejo.
Na koncu vmešamo še temno čokolado, ki smo jo zdrobili na manjše koščke.
Zmes prelijemo v ožji pekač, ki smo ga pred tem ovili s peki papirjem.
Kolač v ogreti pečici pečemo 30 minut, da postane lepe zlatorjave barve.
Da je dobro pečen, se lahko prepričamo z nožem ali leseno palčko.
Po želji lahko bananin kolač z ricotto sladkamo s sirupom.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: