Današnji recept je prava mala vitaminska bomba, poleg tega pa je primeren za vegane in tiste, ki ste na brezglutenski dieti.
Ajda in čičerika nam bosta zagotovila potrebo po beljakovinah, saj sta odličen vir rastlinskih beljakovin, indijski oreščki nas bodo nahranili z esencialnimi maščobnimi kislinami, brokoli pa z vitamini in minerali.
Zadetek v polno!
Priprava:
- V vreli in soljeni vodi prekuhamo brokoli, v drugi posodi pa ajdo (po navodilih iz embalaže) ter pazimo, da je ne prekuhamo (max. 15 min).
- Medtem sesekljamo por in ga prepražimo na kokosovem olju, dodamo še papriko, čičeriko in začimbe.
- Na srednjem ognju pražimo par minut in na koncu dodamo še indijske oreščke.
- Ko sta ajda in brokoli kuhana, ju odcedimo, brokoli narežemo na poljubne kose in dodamo v ponev z zelenjavo.
- Vse skupaj prelijemo z žlico sojine omake in na blagem ognju pražimo še 3 min in pri tem večkrat premešamo.
Dober tek!