»Ljubezen gre skozi želodec …«
Izjava, ki jo sicer poznamo vsi, ampak, roko na srce, nanjo redkokdaj pomisliš. Je tako?
Da to situacijo po hitrem postopku spremeniva, ti danes razkrijem recept, s katerim očaraš kogarkoli.
Za čudežni napoj potrebuješ …
Priprava:
- Današnji recept bova razdelila na dva dela … V prvem delu se osredotočiva na pripravo mini biskvitov, na katere bova kasneje položila nadev in sadje.
- Za začetek iz treh beljakov pripraviš trd sneg, ki mu dodaš pecilni prašek, eritritol in lahko skuto.
- Vse sestavine dobro premešaš in dobljeno maso vliješ v pekač, na katerega pred tem položiš peki papir. Odločitev glede same debeline biskvita prepuščam tebi.
- Pekač za 30 minut postaviš v pečico, ki jo pred tem ogreješ na 160 stopinj Celzija.
- Medtem ko čakaš, da biskvit dobi pravo teksturo, pa sledi še drugi del v sklopu katerega pripraviš nadev, ki ga kasneje položiš na “mini tortice”. Priprava je zelo preprosta: V posodo streseš pravi grški jogurt, skuto in beljakovine v prahu. Vse sestavine res dobro premešaš in nadev je pripravljen.
- Ko je biskvit pečen, ga vzameš iz pečice in položiš na leseno ali plastično desko. S pomočjo kozarca ali manjše posodice nato previdno izrežeš poljubno velike mini tortice in nanje položiš nekaj nadeva.
- Za piko na i pa poskrbi jagodičevje in na drobne koščke nastrgan kokos.
Prepričan sem, da bo tale super enostavna in noro okusna sladica v kratkem postala ena tvojih najljubših.