Do danes jo še nisem srečal in mislim, da je tudi ne bom.
Preprosto ne poznam osebe, ki bi se jim lahko uprla.
V mislih imam drugačne, slastne in na oko privlačne prigrizke, ki zbegajo vsakega posameznika.
Da boste že na naslednji zabavi zasloveli kot top gostitelj, vam predstavljam GOBOVE POLJUBČKE.
Priprava:
- Kljub občutku, da delamo super eksotičen prigrizek, za pripravo gobovih poljubčkov potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin. Preden se lotite izziva, vam svetujem, da najprej dobro operete gobe in špinačo, namastite ponev z olivnim oljem in pripravite desko za rezanje.
- Ko so vse naloge opravljene, je čas, da gobam odstranimo bet in očistimo klobučke.
- Preden se lotimo priprave nadeva, poskrbimo, da prižgemo štedilnik in izkoristimo čas, da se ponev dobro segreje.
- Vse dele, ki smo jih odstranili gobam, položimo na desko in jih nasekljamo na kar se da drobne delčke. Enako pravilo velja za četrtino manjšega stroka česna.
- Sesekljane gobe in česen stresemo na ponev in počakamo toliko časa, da gobe spustijo vodo.
- Medtem prižgemo pečico in jo segrejemo na približno 160 stopinj celzija.
- Ko gobe spustijo vodo, v ponev dodamo še špinačo in lahki feta sir. Vse skupaj posolimo, popopramo in pokrijemo s pokrovko.
- Na vsake toliko časa premešamo in poskrbimo, da se zmes ne sprime.
- Ko se feta sir in špinača omehčata, je nadev pripravljen.
- Na opekač položimo očiščene klobučke šampinjonov in jih napolnimo z nadevom.
- Ko so vsi gobovi poljubčki pripravljeni, jih postavimo v pečico in pečemo od 10 do 15 minut.
- Takoj, ko je prigrizek pripravljen, vam svetujem, da ga tudi postrežete, ker v primeru, da se ohladi, ne upraviči svojega slovesa.
Pa dober tek!