Za današnji recept se moram zahvaliti kolegici Tanji in moram vam povedati, da boljših ježkov še nisem jedel.
Po objavi te božanske sladice pa obljubim, da bom za nekaj časa prenehal z objavljanjem sladkih dobrot.
Vseeno moram namreč poskrbeti, da skušnjave ne bodo prevelike. ;)
Priprava:
- Rumenjake posebej stepeš v peno, počasi dodajaš eritritol in stepaš do gladke mase.
- Beljake stepeš posebej v trd sneg.
- Lešnike dodaš k rumenjakom postopoma, medtem, ko stepaš počasi. Dodaš še moko ali mlete ovsene kosmiče in lepo premešaš. Postopoma dodaš še sneg iz beljakov in mešaš, dokler ni lepo vse premešano.
- V pekač, na peki papir, poliješ vsebino in jo daš peči na 200 C za 30 min.
- Nato ohladiš testo.
- Ko je testo ohlajeno, ga preliješ z 8 žlicami sirupa pomarančnega (bio nesladkanega), dodaš 10 g surovega kakava, 1 dcl ruma, preliješ z kokosovim ali kakavovim maslom in 3 žlicami lešnikovega mleka.
- Iz mase tvoriš kroglice in jih povaljaš v kokosovo moko.
Dober tek!