Ker vemo, da redno in zmerno uživanje čilija dokazano pomaga topiti maščobo, sem se odločil, da bom današnji recept malo bolj začinil.
Priprava:
- Najprej pripravimo marinado za piščančja bedra. Olupimo manjšo čebulo, jo razrežemo na večje kose in jo skupaj z dvema stokoma česna stresemo v multipraktik. Dodamo čili (če nismo ljubitelji preveč pekoče hrane, odstranimo semena), olivno olje, malo gorčice, popra ter soli. Na koncu stisnemo še malo limoninega soka in vse skupaj zmiksamo, da dobimo gladko zmes.
- Medtem očistimo piščančja bedra (odstranimo kožo, jih speremo in osušimo s pomočjo papirnate brisačke) ter jih prelijemo s pripravljeno zmesjo.
- Prav tako na poljubno velike kose narežemo bučko, korenje in paradižnik.
- V ponev dodamo malo olja, ga segrejemo in spečemo piščančja bedra.
- V drugi posodi pa podušimo zelenjavo in jo pred koncem začinimo s česnom in mediteransko mešanico začimb.
Pa dober tek.