Skrivnost za odlično torto je preprosta: hrustljava spodnja plast, sadna sredica in nekaj oreščkov za hrustljavost.
Tako ima torta vse elemente, da v njej zares uživaš - še toliko boljše pa je, da je zdrava in ne bo vplivala na tvojo preobrazbo.
Takšna je tudi poletna torta z orehi in breskvami.
Ko jo pripraviš, mi v komentarju povej, kakšna se ti je zdela.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 175 °C.
- Nato se lotimo priprave spodnje hrustljave plasti. S pomočjo električnega mešalnika fino zmeljemo orehe, ovsene kosmiče, riževo moko in ščepec soli.
- Mešanico stresemo v večjo skledo in ji dodamo pirino moko, vanilijo, dve tretjini yacon sirupa in stopljeno kokosovo olje.
- Vse skupaj dobro premešamo in pregnetemo.
- Dno posode za peko tort rahlo premažemo s kokosovim oljem in maso razporedimo po celotni površini. Poskrbimo, da nekaj mase ostane tudi za rob torte.
- Vse skupaj potisnemo v pečico za 15 minut.
- Medtem pa pripravimo sadje: v skledo damo narezane breskve, dodamo borovnice, preostanek sirupa, tapiokino moko ter dobro premešamo.
- Pripravljeno sadje razporedimo po spodnji plasti torte ter vse skupaj še za nekaj minut potisnemo v pečico.
- Medtem po navodilih z embalaže pripravimo agar-agar.
- Ko je torta pečena, jo prelijemo z agarjem in damo v hladilnik, da se nekoliko strdi.
- Za konec jo posujemo z mletimi pistacijami ali pa zraven postrežemo svoj najljubši sladoled.😊
Dober tek!