Velikokrat sprašujete, kaj vzeti s seboj za malico v službo.
Vedno z veseljem priskočim na pomoč in podam kakšno novo izbiro.
Tokrat predlagam špinačni zvitek ali zeljanico, seveda pripravljeno na moj zdrav način.
Pripravi jo dan prej, višek pa lahko shraniš tudi v zmrzovalniku.
Priprava:
- Priprava testa nam vzame nekaj več časa. Vse sestavine zmešamo, dobro pregnetemo in pustimo kako uro.
- Medtem lahko pripravimo nadev. Pusti skuti primešamo grški jogurt, jajca in na drobno sesekljano surovo špinačo ter narahlo osolimo.
- Nato testo razvaljamo in še predno dodamo nadev, pokapamo s par kapljicami olivnega olja ter ga nato zavijemo kot palačinko ali zvitek (po želji).
- V ogreti pečici na 180 stopinj ga pečemo približno 35-40 minut.
- Če želimo hrustljavo skorjico, prihranimo 2-3 žlice grškega jogurta in ko se zvitek peče približno 15 min, ga vzamemo ven ter pokapamo s par kapljic vode in pečemo še 10 min.
- Nakar ga ponovno vzamemo iz pečice ter namažemo z dvema žlicama grškega jogurta in pečemo še 10 min.
Dober tek!