Ti vsake toliko časa zapaše nekaj slanega in hitro pripravljenega, pa si brez idej, kaj pripraviti, da bo okusno in zdravo?
Imaš v shrambi čičeriko, pa kar ne veš, kako jo še lahko pripraviš?
Zate imam odlično rešitev!
To je slana čičerikina pita, ki se bo zagotovo večkrat znašla na tvojem jedilniku.
Še namig: odlična je tudi hladna, zato si jo lahko brez skrbi drug dan odneseš še za malico v službo.
Priprava:
- Priprave čičerike se lotimo že dan prej. Čičeriko namočimo v vodo in jo pustimo čez noč.
- Drugi dan, ko je čičerika primerno zmehčana, odvečno vodo odlijemo in čičeriko speremo pod tekočo vodo.
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Čičeriko skupaj z olivnim oljem, kumino, kajenskim poprom, poprom in soljo v blenderju zmeljemo, da dobimo gladko maso.
- Če je masa pregosta, dodamo malo vode, da se sestavine lažje zmiksajo.
- Pripravljeno zmes preložimo v večjo skledo, dodamo sesekljano cvetačo in vse skupaj dobro premešamo.
- Pripravljeno zmes prelijemo v pekač, ki smo ga ovili s peki papirjem.
- Po vrhu posujemo še pinjole in sesekljane pistacije in pita je pripravljena za peko.
- Pečemo je dobre pol ure - samo še toliko nas loči do fantastičnega obroka.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: