4 osnovne sestavine, 1 posoda in palični mešalnik, to je vse, kar potrebuješ, da lahko po hitrem postopku, pripraviš pravo poletno poslastico.
Ko posije sonce in temperatura konkretno poskoči, vsi pomislimo na sladoled.
Je tako?
In ne vem, zakaj se želji upreti, če pa lahko z nekaj domišljije pripraviš sladico, ki ne bo pokvarila tvojih planov o poletni postavi.
Hitro preveri, kaj vse potrebuješ, da lahko pripraviš hit letošnjega poletja.
Priprava:
- Priprava osvežilne poslastice bi bila težko bolj enostavna: Vse sestavine preprosto streseš v posodo in s paličnim mešalnikom dobro premešaš. V kolikor se med kuhinjski pripomočki skriva dovolj velik mikser, pa še toliko bolje.
- Kot vidiš, je na seznamu sestavin opcijska izbira. Sladoled lahko pripraviš tudi tako, da ne dodaš beljakovin v prahu, ampak zagotavljam ti, da okus ne bo tako sočen. Končno odločitev seveda prepuščam tebi.
- Dobljeno zmes potem streseš v plastično posodo in jo za dobre pol ure postaviš v zamrzovalnik.
- Če se ti zdi, da je struktura sladoleda po nekaj več kot 30 minutah še vedno preveč tekoča, proces zmrzovanja nekoliko podaljšaj.
- Ko sladoled vzameš iz zamrzovalnika, ti predlagam, da ga z žlico nekoliko "razdrobiš", da ga potem lažje spraviš v obliko "kepice". Najlažje bo, če si pomagaš z zajemalko za sladoled, ki jo pred tem namočiš v kozarec z vročo vodo.
Sporoči, kakšen se ti zdi okus ;)