Odlična zimska pita, ki navduši s hrustljavim krhkim testom in sladkim polnilom, da o kremni smetani sploh ne govorimo!
Verjetno mi ni treba poudarjati, da je tudi zdrava, sezonska in točno tisto, kar potrebuješ, ko pripravljaš družinsko večerjo.
Priprava:
- Za začetek v zamrzovalniku zamrznemo kokosovo olje, ki ga bomo uporabili za krhko testo. V zamrzovalniku ga pustimo pol ure, medtem pa pripravimo nadev.
- Za nadev skuhamo na koščke narezan krompir in jabolko. Ko sta mehka, ju s pomočjo električnega mešalnika dobro zmiksamo, nato pa preložimo v večjo skledo.
- Dodamo jajca, vanilijo, mleti ingver, muškatni orešček, sirup, večino eritritola (nekaj ga prihranimo za kasneje) in rastlinsko mleko. Vse skupaj dobro premešamo.
- Pripravimo krhko testo. Iz zamrzovalnika vzamemo kokosovo olje. S pomočjo električnega mešalnika zmešamo moko, preostanek eritritola, kokosovo olje, ščepec soli in žlico rastlinskega mleka. Po potrebi dodamo še dve do tri žlice hladne vode.
- Testo pregnetemo in za 20 minut damo v zamrzovalnik. Ko ga vzamemo iz zamrzovalnika, ga 10 minut pustimo na sobni temperaturi, razvaljamo in razporedimo po naoljenem tortnem pekaču, da preprečimo prijemanje. Nekaj testa razporedimo tudi po robu pekača.
- Čez testo prelijemo pripravljeni nadev in vse skupaj potisnemo v pečico (180 stopinj C) za slabo uro, da se nadev nekoliko strdi.
- Za konec pustimo, da se torta ohladi, postrežemo pa jo s kokosovo smetano.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: