Bliža se rojstni dan. Torta je obvezna, kajne?
Pred kratkim sem se znašel v podobni situaciji.
Seveda je nastala dilema kako pripraviti izvrstno rojstnodnevno torto, ki hkrati zadovoljuje vse moje pogoje in je poleg tega še okusna.
Ponosno lahko javim, da je dilema rešena.
Kako, pa si lahko prebereš v tokratnem receptu.
Priprava:
- Najprej pripravimo testo. Rumenjake in sladilo penasto vmešamo (2-3 min) , nato dodamo 2 žlici jogurta, ščepec soli in vanilijo.
- Iz beljakov naredimo trd sneg, v katerega nato narahlo vmešamo še zmes rumenjakov in moko. Moko je najbolje dodajati skozi cedilo in jo tako presejati v maso. Tako bo testo res rahlo.
- Pečemo cca. 30 min na 150 stopinj in nato še kakšnih 10 min na 180 stopinj.
- Za nadev uporabimo grški jogurt, vanilijo in sladilo ter dodamo ali spasirano jagodičevje ali pa nekaj žlic nesladkanega kakava.
- Zmešamo in premažemo po pečenem testu, ki smo ga prerezali po sredini tako, da dobimo dva oblata.
- Za preliv uporabimo jagodičevje, ki smo ga prelili z želatino.
Dober tek!